donderdag 6 juni 2013

VERVOLG VAN 18/05/2013 tot 29/05/2013.

18-05-2013 Saintes - Pons 26.8km.
s' morgens met mooi weer in Saintes vertrokken. Na 2km Jacques ontmoet, hij is ingenieur van nucleaire onderzoeken van het Franse leger! Na een tijdje samen stappen ga ik alleen verder. Rond 10h30 begint het te regenen. Ondertussen ben ik de kaap van 1000km overschreden. In Pons aangekomen, kletsnat tot op het vel! Toerisme bureau gesloten wegens ziekte. De verantwoordelijke vroeg om terug te keren naar Donjon (2.5km) om alles te regelen. Heb deze toch kunnen overtuigen om dat alles kletsnat was en heb de code van de Gite kunnen bemachtigen. Eenmaal binnen alle radiatoren op volle bak, daar ik wist dat er nog pelgrims op komst waren. (natuurlijk ook kletsnat)! Terug slecht gepijld daar we met vier personen verkeerd zijn gelopen. Ze waren natuurlijk tevreden toen ze in de warme Gite aankwamen. "Le petit Belge" had het weer geflikt!
19-05-2013 Pons - Miambeau 30km.
Jacques, een Bretoen! vroeg mij deze morgen of we samen gingen stappen. Om 07h15 samen weg met veel westenwind maar geen regen. Deze route was goed aangeduid met grote stenen waarop de schelp stond. Bij Mr Tardy (Jean-Louis) aagekomen en Nicole ontmoet (Française) en ook Nicolas en Daniël (met hond). Avondeten met gastheer en zijn vrouw. Jean-Louis is op pensioen en zijn vrouw heeft een kwekerij van planten en bomen, zij hebben drie jaar geleden een dochter van 25 jaar verloren bij een ongeval. Zeer gelovige mensen en zeer aangenaam. Tot 22h45 zitten napraten!
20/05/2013 Miambeau - Cartélegue 31.7km.
Terug samen met Jacques op weg naar de streek van de Gironde. Opnieuw bewolkt met af en toe wat gedruppel. De wijngaarden komen meer en meer tevoorschijn. Pinksterenmaandag, dus alles dicht! juist de bakkers zijn in de voormiddag open. In de gemeente Gite die zeer proper en modern was ingericht met meubels van IKEA zijn ook Nicolas en Daniël ( Ja! die met de hond) ook aangespoeld want ondertussen was het fel beginnen regenen. Hebben kerkbezoek gedaan met uitleg van de Gite verantwoordelijke.
21-05-2013 Cartélegue - Le Piar-Medoc ?km
Om 06h30 al aan het stappen (Met Jacques) daar we om 10h00 de (Bac) - een veerboot over de Gironde moeten nemen en de volgende pas om 15h00 beschikbaar was. Na 25min waren we aan de overzijde en zijn we zo in de Margeaux streek gekomen, gekend van zijn beroemde wijnen! Overal wijnkastelen, wijngaarden en... rozen. Jacques legde mij uit dat die er in staan om de boeren te verwittigen om in te grijpen als er een ziekte uitbreekt! De rozen worden immers eerst aangetast! terug regen en als we bij de "Soeurs de Marie-Joseph et de la misércorde" aankwamen kregen we onmiddellijk warm eten en drinken (Macaroni, varkensvlees, pannenkoeken, bananen, brood enz...
22-05-2013 Le Piar-Medoc - Bordeaux ?km
Laatste dag op stap met Jacques daar ik in Bordeaux blijf en op Fanny (mijn partner) wacht die daar samen met mij het weekend zal doorbrengen. Om 12h30 met spijt in hart afscheid genomen van "Le Breton". Misschien zien we elkaar terug in Santiago?. Na nog wat te hebben rondgelopen in de stad Bordeaux ben ik naar mijn hotelletje gegaan. Donderdag wasje gedaan en wat rondgelopen. Vrijdag Fanny opgewacht in station St.-Jean (11h47). Zaterdag en zondag "PRIVÉ!"
27/05/2013 Bordeaux - Gradignan 13.1km
Na bijna drie dagen terug afscheid moeten nemen van Fanny (TGV om 11h23). Naar Gradignan gestapt langs stadswegen (13.1km) een voorstad van Bordeaux. Overnacht in een historische Gite die een beschermt monument is. Op dit ogenblik wordt deze volop hersteld! Patrick (Fransman) ontmoet. Hij heeft een jaar geleden zijn zoon verloren aan kanker, amper 30 jaar! Patrick is een gepensioneerd rijkswachter.
28-05-2013 Gradignan - Le Barp 29.7km
Ik ben stilaan de wijnstreek aan het verlaten en ga naar "Le Landes". Dat merk je aan het verschil van de natuur. Meer en meer spar en dennenbomen. Grond zandachtiger. Was vroeger moeras en daarom veel naaldbomen gepland die de grond droger moest maken. Patrick ook aangekomen in "Le Barp". Gite van de gemeente. Zeer klein en vochtig. Vier bedden op tien vierkante meter.
29-05-2013 Le Barp - Sagnac et Muet ?km
Vandaag in Muet de echte Landes binnengestapt. De ganse dag regenbuien met op 2km ven de Gite een stortbui. Alles nat en geen verwarming. 4,5 km buiten het circuit om neer de Gite te gaan. Ook voor de volgende dagen wordt slecht weer aangekondigd! Reeds 1240.8km gestapt. Groetjes aan allen Jean-Pierre!

























Geen opmerkingen:

Een reactie posten